Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Genbukan

Što je to?

Genbukan je japanska škola za tradicionalne borilačke vještine (Kobudo / Koryu Bujutsu), koju je osnovao Velemajstor Tanemura Shoto Sensei 1984. godine. Genbukan označava mjesto koje odgaja profesionalce u borilačkim vještinama; mjesto koje zrači izvrsnim borilačkim vještinama. Gen također znači crno - mjesto za treniranje mističnih, čudotvornih i veličanstvenih tehnika. Izraz "Genbukan World Ninpo Bugei Federation" (GWNBF) i naziv Genbukan mogu se istoznačno koristiti.

GWNBF je međunarodna organizacija sa preko stotinu Dojo (škola) u raznim državama diljem svijeta. Tanemura Soke je također poglavar i osnivač još triju organizacija koje djeluju pod okriljem Genbukan sjedišta (Honbu) u Japanu:

 • Kokusai Jujutsu Renmei (KJJR) osnovan 1991. god. sa ciljem prenošenja i očuvanja autentičnog japanskog Jujutsu, ali i za proučavanje i podučavanje nekih kineskih borilačkih vještina koje su vezane za Jujutsu.

 

 •  Japan Kobudo / Koryu World Federation (JKWF) osnovan je 2004. god. da bi se omogućilo očuvanje i zasebno podučavanje autentičnih drevnih japanskih borilačkih škola i stilova (Ryu/Ha).

 

 •  Amatsu Tatara World Federation (ATWF) osnovan je 2006. god. sa svrhom predaje duhovnosti i izvora japanskih borilačkih vještina i religijskih znanosti.

Struktura

Genbukan Ninpo Bugei je podijeljen u 36 kategorija zvanih "Ninja Sanjurokkei", od kojih su osnovne: Taijutsu (Tehnike tijelom), Bōjutsu (Tehnike štapom), Bikenjutsu (Tehnike mačem), i najvažnija kategorija Seishinteki Kyoyo (Duhovno kultiviranje). Ostale kategorije studija uključuju streličarstvo, razna oružja, jahanje, strategije, liječništvo, meteorologija itd. U Genbukanu je velika važnost stavljena na Rei Ho, način vježbanja kroz bonton, pozdrave i manire kakav je i bio običaj u drevnim vremenima.

Genbukan Ninpo Taijutsu se sastoji uglavnom od Daken-Taijutsu, Ju-Taijutsu, Koppo-Jutsu, Kosshi-Jutsu, i Taihen-Jutsu. Daken-Taijutsu je specijaliziran u udaračkim tehnikama uključujući blokove i udarce. Ju-Taijutsu usredotočuje se uglavnom na tehnike bacanja, poluge, gušenja. Kosshi i Koppo Jutsu su specijalizirane tehnike koje se bave udaranjem osjetljivih točaka i lomljenjem kostiju. Taihen-Jutsu bavi se kretanjem tijela kroz prostor omogućujući učinkovitije kretanje ili izbjegavanje protivničkih napada u potpunosti.

Zvanja

Sustav rangiranja za Genbukan Ninpo Taijutsu, KJJR, Koryu Karate i Goshin-Jutsu (podsustavi unutar GWNBF i KJJR) je od 10. Kyu stupnja (također poznat kao Mu-Kyu), pa sve do 1. Kyu stupnja, a zatim od 1. Dan zvanja, pa sve do 10. Dan zvanja. Nastavni programi za oružja su zasebni, i rangiranje ovisi o oružju i varira između tradicionalnog načina licenciranja (Menkyo) do modernog načina po Kyu i Dan sistemu. Rangiranje u izvornim školama se obavlja na tradicionalni način koji varira za svaki stil (Menkyo sistem).

Izvor: hr.wikipedia
Genbukan
Postani Premium


Ukupno rekreacijskih centara: 1
Ukupno lokacija: 1

Ova disciplina je zastupljena
u ukupno 1 gradu


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. Svjetski dan Tai chi chuana i chi kunga
 2. Novosti iz Medosporta
 3. #yogazamene niz
 4. "Nordic walking – healthy living"
 5. Baci oko na Čačkalicu!
 6. Sretna Nova 2019!
 7. Sretan i blagoslovljen Božić!
 8. Zimski dječji kamp Medosport
 9. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 10. Sportske povrede